skip to Main Content

Over KIK

KIK Kunststoffen Industrie BV is opgericht in 1968. Meer dan 50 jaar specialisatie en innovatie in de productie van hoogwaardige kunststof spuitgietproducten heeft ons een sterke positie in uiteenlopende marktsegmenten opgeleverd. Elke dag opnieuw zetten wij ons in om deze positie verder uit te bouwen. Investeren in kennisopbouw, de nieuwste spuitgiettechnieken, procesbeheersing, geautomatiseerde kwaliteitsbewaking en efficiency staan daarin centraal.

Net als vele andere spuitgietbedrijven beheersen wij de techniek tot in de puntjes. Natuurlijk is dat een belangrijke basis. Maar KIK voegt daar een waardevolle dimensie aan toe. Praktisch meedenken met de klant bijvoorbeeld, vaak al vroeg in het ontwikkeltraject. We brengen echte kennis en praktijkervaring in als het gaat om ontwerp- en materiaalkeuzes. Ouderwetse betrokkenheid die leidt tot een vaste relatie met onze opdrachtgevers.

Onbegrensd productportfolio

KIK heeft afnemers in heel Europa, met een concentratie in de Benelux en Duitsland. Door onze veelzijdige know-how, probleemoplossend vermogen en flexibiliteit zijn we in staat vele markten te bedienen. Custom moulding, werken op specificatie van de klant, vormt onze belangrijkste activiteit. Daarnaast voeren we een uitgebreid assortiment standaardonderdelen voor interne transportsystemen. ‘Standaard’ is bij KIK overigens een flexibel begrip: speciale klantwensen – bijvoorbeeld een eigen kleur – worden waar mogelijk gehonoreerd.

Veelzijdige organisatie

Spuitgieten op zichzelf is geen bijzondere kunst, maar een effectieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van het eindproduct is dat zeer zeker wel. Zo kunnen op kennis en ervaring gebaseerde adviezen in de initiële productfase uiteindelijk resulteren in een perfect beheersbaar productieproces met nauwkeurige toleranties.

KIK profileert zich als deskundig en veelzijdig. Alle disciplines die nodig zijn om van een idee of tekening een perfect eindproduct te maken, zijn in eigen huis beschikbaar. Vanzelfsprekend staan we open voor elk constructief co-makership met de opdrachtgever en zijn interne of externe ontwerp- en engineeringbureau. Alle faciliteiten en kennis zijn voorhanden om zelf matrijzen te engineeren, te modificeren, te onderhouden of te repareren. Per project wordt bekeken waar de vervaardiging van nieuwe matrijzen plaatsvindt. Onze goede relaties met enkele Aziatische partners biedt u de mogelijkheid om te kiezen voor dit interessante prijs- en kwaliteitsniveau. Indien gewenst of noodzakelijk wordt de productie van matrijzen bij onze Europese partners uitbesteedt.

Door efficiënt en resultaatgericht te werken kan KIK nagenoeg elke vraag met een concurrerende aanbieding beantwoorden. Onze vaste relaties hechten ook veel waarde aan onze aanvullende dienstverlening, die KIK tot een uiterst interessante projectpartner maken. Met name op het gebied van materialenkennis, spuitgietsimulaties (Moldflow) en sterkteberekeningen (Structural FEA) hebben wij zeer veel te bieden. Kortom, met KIK doet u zaken met een leverancier die het volledige traject, van advies tot eindproduct, kan uitvoeren. Hoe complex ook!